V spremembi je negotovost in priložnost

Kako naj se soočim z občutkom negotovosti?

Edina stalnica v našem življenju je sprememba. Tako kot en sam cvet spreminja svojo podobo od jutra do večera, se spreminjajo naše okoliščine v svetu okrog nas, naš pogled na ta svet in način kako v njem delujemo in brez spremembe ni napredka. Ta nenehno spreminjajoč svet nam vzbuja negotovost, česa se sploh še lahko oprimemo.

Ko se svet, na katerega smo se tako zanašali, prične podirati in razpadati, se počutimo negotove, razgaljene in ranljive. In to je priložnost, ko se lahko pričnemo zavedati, kje smo gradili občutek varnosti, identitete in obilja. Smo varnost gradili na stvareh, ki smo jih kupili, ali se identificirali s svojim poklicem, ali gradili blaginjo v premoženju?

Dejstvo je, da človeka ne moremo ločiti od okolja in smo v procesu razvoja del občutka sebe locirali v zunanji svet, vendar nas sprememba zunanjih okoliščin, bodisi da nam razpade odnos, izgubimo službo, ki je vir prihodka ali je ogrožen naš dom spomni, da ponovno ocenimo, kje je doma naše bistvo.

Občutek sebe je tisti, ki je vedno z nami. To varno zatočišče znotraj nas ostane nespremenjeno, ne glede na okoliščine, ki vihrajo v okolici. Ko odstranimo ves balast, kar imate, kako izgledate, kar znate, vsa imena, nazive in superlative …

Kaj ostane?

To kar ostane je vaše bistvo.

.

Kategorije objav

Sorodne objave